Om oss

HELLE NATURFOTO

Foreningen ble stiftet i 1990, og består av 12-15 aktive naturfotografer. For noen av oss er foto en hobby, mens det for andre av oss er en altoppslukende fritidsinteresse. Medlemmene er bosatt i Kragerø, Drangedal, Gjerstad og Grenland, hvor mange av de bildene vi har er hentet fra.

Vi er mye ute i skog og mark, og motivene varierer mellom ren landskapsfotografering, dyrebilder, makrobilder, fuglebilder, blomster, og langt ut i stjernehimmelen. Bilder fra nærmiljøet har en del av oss også rikelig med. (lokal historikk.)

Vi har tilsammen flere hundre tusen bilder, som er i mer eller mindre godt organiserte arkiv. Noen av medlemmene er også aktive naturfilmere.

Vi fotograferte for det meste med diasfilm frem til 2006, men alle medlemmene bruker nå digitale kameraer av ypperste kvalitet.

Utover høsten og vinteren møtes vi jevnlig for å se på resultatene fra medlemmenes fotosesong. Da gir vi kritikk / ros til bildene. Vi diskuterer bla. fototeknikk, naturspørsmål, nye prosjekter og erfaringer fra fototurer.

Vi har også hatt flere vellykkede fellesturer, bla. annet til Helgelandskysten, Runde, Gotland og Øland.

For å bli medlem i Helle Naturfoto, kreves og ønskes det, at man er en relativt aktiv naturfotograf, har en god forståelse for naturens ve og vel og har en naturfoto eller naturfilm interesse over gjennomsnittet. Ta kontakt! Velkommen!

Det er viktig for oss at naturfotografering foregår på naturens premisser!

PS!

Ønsker dere bilder eller annen info om Helle Naturfoto, må dere gjerne ta kontakt.


Alle møtene holdes kl.19.00

Møtelokaler er den trivelige kjellerstua i Hellekirken. Kart finnes under denne linken:

Forbehold om forandringer i møteplan. Blir oppdatert på disse sider. Hovedbildeforedrag holdes av møteansvarlige. Medlemmer og gjester må gjerne ta med noen bilder til møtene, men bør ikke ha for lange serier, da flere skal vise bilder. Bedre med færre og gode bilder enn mange og halvgode!

Møtene er åpne også for naturfotografer som ikke er medlem i Helle Naturfoto, som vurderer medlemskap eller har noen spesielle bilder/opplevelser å dele med oss, men da er det ønskelig at du/dere kontakter oss, se "om oss/medlemmer" Vel møtt!

Helle Naturfoto i pressen

Om Helle Naturfoto i Kragerøblad Vestmar 1998


Gotlandstidningen

På en av våre turer til Gotland, var vi inne i gamlebyen i Visby. Gotlands største by er forøvrig vennskapsby til Kragerø. 5 ivrige fotografer fra Norge, interesserte en ung kvinnelig journalist fra Gotlands tidningen, såpass at hun ville ha et intervju med oss.

Du er her: Home Om oss